Follow Me on Pinterest

23 Şubat 2009

MARMELATLI KURABİYE



MALZEMELER

1 PAKET ODA SICAKLIĞINDA YUMUŞAMIŞ MARGARİN

3 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

1 VANİLYA

1 KABARTMA TOZU

1 LİMON KABUĞU RENDESİ

1YUMURTA(SARISI İÇİNE BEYAZI DIŞINA)

DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

ALABİLDİĞİ KADAR UN

İSTEDİĞİNİZ ÇEŞİT MARMELAT(BEN AHUDUDU KULLANDIM)

YAPILIŞI

ÖNCE BİR KASEYE YUMURTANIN AKINI AYIRIN.BAŞKA BİR KASEYEDE CEVİZ KOYUN.DİĞER MALZEMELERİN HEPSİNİ KARIŞTIRIP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİN.FIRININZI170 DERECEDE ISITIN.TEPSİNİZE YAĞLI KAĞIT SERİN.HAMURDAN PARÇALAR KOPARTARAK ORTASINI ÇUKURLAŞTIRARAK ÖNCE YUMURTA AKINA DA DA SONRADA CEVİZE BULAYARAK TEPSİYE DİZİN.FIRINDA 25-30 DAKİKA PİŞİRİN.PİŞİNCE ILIMASINI BEKLEYİP MARMELETINI KOYABİLİRSİNİZ.

NOT

BU KURABİYEYİ PİŞİRİRKEN LÜTFEN MUTFAKTAN AYRILMAYIN.ÇÜNKİ KURABİYELERİN ÇUKURLARI FIRINDA 10 DAKİKA SONRA DÜZLEŞİYOR.SİZ TEPSİYİ ÇIKARIP KURABİYELERİ TEKRAR ÇUKURLAŞTIRIP FIRINA VERİN. GÖZÜNÜZ FIRINDA OLSUN.ÇOK NEFİS BİR KURABİYE..ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails